Onderzoek jezelf

Bij elk van de woorden die hieronder te vinden zijn moet je aangeven hoe en in welke mate ze bij je passen. Door het gebruik van de nummers 1-16 geef je jezelf een score voor elk woord, waarbij 16 totale overeenstemming is, en 1 het minste aansluiting bij je karakter heeft. Het is belangrijk om de woorden in hun context te zien. Als je energiek met een 1 beoordeelt, betekent dat niet dat je nooit energiek bent, maar dat het jou het minste karakteriseert.

Schrijf je scores in het hokje bij het woord (vergeet niet om eerlijk te zijn):

Ik gedraag me meestal / ik ben...

Efficiënt    
Geduldig    
Vriendelijk     
Creatief     
Coöperatief     
Daadkrachtig    
Grondig    
Energiek     
Betrouwbaar     
Besluitvaardig    
Behulpzaam     
Doelbewust    
Gedetailleerd    
Enthousiast     
Precies    
Spontaan     
Subtotaal
Totaal (136)    

Je kunt dit profiel ook gebruiken om iemand anders te beoordelen, maar dat zal geen weergave zijn van de werkelijkheid maar van jouw perceptie van diegene. Als je de test gebruikt als basis voor samenwerking is het misschien interessant om degene daarna ook een test over jou te laten invullen.

De profielen die hier getoond worden zijn globaal en bedoeld om de link tussen gedragsstijlen en de fasen van verandering te laten zien. Het is puur hypothetisch en niet gevalideerd of getest op wetenschappelijke basis. Het laat echter wel de link tussen de fundamentele waarden van DISC en de fasen van verandering zien.